Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kolasås | ||
1 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Sirap Ljus | |
2 msk | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
Dekorering | ||
0,25 st | Citronmeliss | |
100 g | Hallon Färska | |
Fyllning | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 st | Ägg | |
200 g | Hallon Färska | |
1 dl | Florsocker | |
200 g | Färskost Naturell | |
Pajskal | ||
1,5 dl | Havregryn | |
3 dl | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt |
Blanda samman socker, mjöl, havregryn och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda snabbt samman med havreblandningen till en deg.
Tryck ut degen i en ugnsform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt, i kylskåp eller frys, ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Mosa hallonen i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda sedan i nedre delen av ugnen ca 30 min, eller tills fyllningen ”stannat”. Låt cheesecaken kallna helt, gärna över natten.
Vid servering: Koka samman ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, ca 5 minuter.
Garnera kakan med hallon och citronmeliss eller mynta. Skär kakan i bitar och servera tillsammans med varm kolasås.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia