Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kolasås | ||
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 2 msk | Sirap Ljus | |
| 2 msk | Strösocker | |
| 1 krm | Salt | |
| 50 g | Smör | |
| Dekorering | ||
| 0,25 st | Citronmeliss | |
| 100 g | Hallon Färska | |
| Fyllning | ||
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 3 st | Ägg | |
| 200 g | Hallon Färska | |
| 1 dl | Florsocker | |
| 200 g | Färskost Naturell | |
| Pajskal | ||
| 1,5 dl | Havregryn | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 150 g | Smör | |
| 1 dl | Strösocker | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Blanda samman socker, mjöl, havregryn och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda snabbt samman med havreblandningen till en deg.
Tryck ut degen i en ugnsform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt, i kylskåp eller frys, ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Mosa hallonen i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda sedan i nedre delen av ugnen ca 30 min, eller tills fyllningen ”stannat”. Låt cheesecaken kallna helt, gärna över natten.
Vid servering: Koka samman ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, ca 5 minuter.
Garnera kakan med hallon och citronmeliss eller mynta. Skär kakan i bitar och servera tillsammans med varm kolasås.

69,00 kr /l

27,93 kr /kg

1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
26,95 kr /st

319,60 kr /kg

69,90 kr /l

4,20 kr /st

122,50 kr /kg

27,93 kr /kg

22,50 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

35,00 kr /kg

8,98 kr /kg