Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fyllning | ||
| 2 dl | Cheddarost | |
| 250 g | Grönkål | |
| 1 msk | Smör | |
| 3 st | Rödlök | |
| Pajdeg | ||
| 0,75 dl | Kvarg 10 procent | |
| 2,5 dl | Vetemjöl | |
| 75 g | Smör | |
| Garnering | ||
| 2 dl | Valnötter | |
| Äggstanning | ||
| 1 dl | Standardmjölk | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 3 st | Ägg | |
arbeta snabbt ihop degen, tryck ut den i pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med gaffel och låt stå kallt 30 minuter.
Grovhacka grönkålen och koka den i lätt saltat vatten i några minuter. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs lök och kål i smör på inte alltför hög värme. Salta och peppra.
Förgrädda pajskalet i 200° varm ugn i ca 10 minuter.
Vispa ihop äggstanningen. Lägg kålblandningen och osten i det förgräddade pajskalet. Slå på äggstanningen, strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen på 200° i 35-40 minuter.
Servera pajen varm, ljummen eller kall.

94,50 kr

100,00 kr /kg

30,00 kr /kg

78,00 kr /kg

275,00 kr /kg

13,97 kr /l

69,00 kr /l

4,20 kr /st

137,90 kr /kg

16,48 kr /kg
