Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Surkål | ||
| 0,5 dl | Vatten | |
| 35 g | Dill - fryst | |
| 2,5 msk | Vitvinsvinäger | |
| 1 st | Äpple Golden Delicius | |
| 300 g | Vitkål | |
| 1 tsk | Kummin | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 4 st | Enbär | |
| 0,75 tsk | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Senap Grovkornig | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| Korv | ||
| 280 g | Vegetarisk Korv | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och tärna potatisen. Lägg potatistärningarna i en ugnsfast form och tillsätt olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min.
Surkål: Skiva vitkålen tunt och skölj den. Skölj och riv äpplet och skala och skiva den gula löken tunt. Finhacka enbären. Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Tillsätt finhackad dill och blanda om.
Korv: Hetta upp en panna med lite olja. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta.
Servera vegochorizon med ugnsrostad potatis, surkål och senap.
Näringsvärde: 485 kcal, 16 g protein, 25 g fett, 48 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

279,00 kr /kg

1 Äpple Golden Delicious Klass1
39,67 kr /kg

18,48 kr /kg

547,50 kr /kg

19,67 kr /kg

1 386,36 kr /kg

41,90 kr /kg

24,39 kr /kg

115,42 kr /kg

139,80 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l
