Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig köttfärssås med vitkål och lingon
Mari Bergman

Krämig köttfärssås med vitkål och lingon

20 minEnkelt
335,25 kr
4 portioner 31,89 kr per portion
Smakrikt och höstvackert med lingon i maten. En lättlagad och god rätt som mättar fint.

Köttfärssås
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
250 gVitkål
1 mskOlivolja
500 gNötfärs
1 krmSalt
1 mskJapansk soja
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlVispgrädde
3 mskLingon Fryst
1 tskTimjan - torkad
1 tskVinäger
2 mskDijonsenap
2 mskKöttbuljong
Tillbehör
2 dlFullkornsris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla vitkålen.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med färsen så att färsen blir genomstekt. Tillsätt kål och timjan och stek ytterligare på medelvärme så att kålen mjuknar.

4

Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, vinäger och köttfond och låt köttfärssåsen puttra på svag värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar och strö över lingon vid servering. Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 754 kcal. 33 g protein, 44 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson