Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärssås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
250 g | Vitkål | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Japansk soja | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 msk | Lingon Fryst | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Vinäger | |
2 msk | Dijonsenap | |
2 msk | Köttbuljong | |
Tillbehör | ||
2 dl | Fullkornsris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla vitkålen.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med färsen så att färsen blir genomstekt. Tillsätt kål och timjan och stek ytterligare på medelvärme så att kålen mjuknar.
Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, vinäger och köttfond och låt köttfärssåsen puttra på svag värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar och strö över lingon vid servering. Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 754 kcal. 33 g protein, 44 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria