Saffransmousse med kaksmul
Malin Andersson

Saffransmousse med kaksmul

20 minEnkelt
379,70 kr
4 portioner15,78 kr per portion
Juldessert med fluffig saffransmousse och smulade havrekakor! Varför inte servera en fräsch efterrätt till jul, en vacker mousse med lätt känsla.

2 mskRåsocker Strö
100 gHavrekakor
15 gMat & Bak Smör
0,5 gSaffran
1 mskApelsin
1,5 dlVispgrädde
2 mskLingon
100 gFärskost Naturell
Instruktioner
1

Mixa kakorna tillsammans med smöret i en matberedare eller mixer.

2

Vispa grädden fluffig tillsammans med saffran och råsocker.

3

Blanda försiktigt ned färskosten, pressa i 1 msk apelsinjuice och rör ihop till en slät smet. Smaka ev av med lite mer socker eller apelsin om så önskas.

4

Fördela kaksmulet i 4 st små skålar eller glas och spritsa eller klicka ut saffransmoussen. Toppa med lingon.

Bild:

Kerstin Eriksson