Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Röd Paprika | |
100 g | Körsbärstomater | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Franska Örter | |
400 g | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Aubergine |
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär zucchini, aubergine, paprikor och tomater i stora bitar. Skiva vitlök och klyfta löken. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och ringla över olivoljan, salta och peppra och strö över örtkryddor. Blanda runt med händerna och rosta i ca 40 minuter. Riv i basilikan.
Skär kycklingen i strimlor och stek i oljan, salta och peppra. Servera kycklingen med de rostade grönsakerna.
Näringsvärde: Energi (kcal) 261,2, Protein (g) 26,5, Fett (g) 11,3, Kolhydrater (g) 10,8
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria