Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Rödlök | |
9 dl | Vatten | |
2 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Shiitake-svamp | |
1,5 msk | Röd Currypasta | |
20 g | Miso | |
1 dl | Koriander - färsk | |
200 g | Brysselkål | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Lime | |
400 g | Shiratakinudlar | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Skär kycklingen i bitar. Strimla svampen, skiva rödlöken, hacka vitlöken och dela brysselkålen. Fräs kyckling, lök, ingefära, svamp och vitlök i oljan några minuter.
Lägg detta i en kastrull och tillsätt brysselkål, misosoppspastan (2 st portionsförpackningar), limesaft, currypasta, röd chili och vatten. Koka ca 5 minuter. Tillsätt nudlar och koka upp, blanda ner färsk koriander. Smaka av med salt.
Näringsvärde: Energi (kcal) 185, Protein (g) 16, Fett (g) 8, Kolhydrater (g) 9
Bild:
Malou Fickling