Gå vidare till huvudinnehåll
Stuvade jordärtskockor med rucola och stekfläsk

Stuvade jordärtskockor med rucola och stekfläsk

30 minEnkelt
256,65 kr
4 portioner 44,14 kr per portion
Stuvade jordärtskockor med rucola och stekfläsk

50 gSmör
1 tskSalt
2 mskVetemjöl
2 stRuccolasallat
750 gJordärtskocka
500 gStekfläsk
2 stÄpplen
5 dlStandardmjölk
1 krmSvartpeppar
1 stPurjolök
Instruktioner
1

Koka jordärtskockorna i saltat vatten, ca 10 min. Skala och dela jordärtskockorna. Skiva och lägg i purjolöken och koka 2 min till. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken och koka på svag värme tills stuvningen tjocknat. Lägg i jordärtskockorna och purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Stek fläsk och de urkärnade och klyftade äpplena. Rör ner rucolan innan servering. Servera med fläsk och äpplen.