Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Smör | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Vetemjöl | |
2 st | Ruccolasallat | |
750 g | Jordärtskocka | |
500 g | Stekfläsk | |
2 st | Äpplen | |
5 dl | Standardmjölk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Purjolök |
Koka jordärtskockorna i saltat vatten, ca 10 min. Skala och dela jordärtskockorna. Skiva och lägg i purjolöken och koka 2 min till. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken och koka på svag värme tills stuvningen tjocknat. Lägg i jordärtskockorna och purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Stek fläsk och de urkärnade och klyftade äpplena. Rör ner rucolan innan servering. Servera med fläsk och äpplen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria