Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 msk | Olivolja | |
50 g | Fetaost | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Hummus | ||
4 msk | Olivolja | |
2 st | Vitlök Solo | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 st | Chilipeppar Röd | |
380 g | Röda Linser Förkokta | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Citron - Eko |
Värm ugnen till 175 grader. Lägg fetaosten i frysen.
Lägg hela vitlökar och chilifrukter i en liten form och ringla över 1 msk olivolja. Rosta gyllene i ca 20 min.
Sila av röda linser och och kikärtor och spola i kallt vatten.
Lägg linser, kikärtor, skalad rostad vitlök, rostad chili och resterande olivolja i en matberedare. Mixa samman till en slät hummus. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar efter smak.
Lägg upp hummusen på ett fat. Ringla över lite olivolja och riv fryst fetaost över. Toppa med finhackad persilja.
Servera hummusen till ett gott bröd eller som en god röra till din middag.
Bild:
Roland Persson
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria