Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 125 g | Vanliga morötter | |
| 650 g | Lammfärs | |
| 1 krm | Salt | |
| 1,75 dl | Mellanmjölk | |
| 100 g | Gul lök | |
| 0,4 dl | Olivolja | |
| 100 g | Smör | |
| 140 g | Rotselleri | |
| 0,5 l | Vatten | |
| 1 kg | Potatis Mjölig | |
| 1 msk | Piffi Allkrydda | |
| 1 tsk | Ajvar | |
| 1 msk | Worcestersås | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
4-6 portioner:
Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg. Lägg i lammfärsen och låt sjuda i ca 7-8 minuter under omrörning. Tillsätt Worcestershire sås, tomatpuré, ajvar och 1 msk Vegeta. Bräsera en minut under omröring, häll sedan över vatten. Koka på medelvärme i ca 30 minuter tills vätskan nästan helt har avdunstat och såsen blir tjock.
Skala potatisen, skär i större bitar och koka i saltat vatten. När potatisen är färdigkokt låt dem rinna av i ett durkslag. Mosa därefter potatisarna, tillsätt 60 g smör, mjölk och rör om väl.
Lägg i lammfärsen i en smord ugnsfast form ( Ø 26 cm, djup ca 6 cm ) och bred därefter ut potatismoset. Smält resterande smör och pensla över på moset. Grädda i en uppvärmd ugn på 200° C i ca 35 minuter och tills potatisen fått lite färg. Ta ut pajen från ugnen och servera den varm till en grönsallad.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com

13,95 kr /kg

224,88 kr /kg

13,30 kr /l

19,75 kr /kg

53,90 kr /kg

22,17 kr /kg

125,83 kr /kg

82,71 kr /kg

219,67 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

72,50 kr

34,50 kr

119,75 kr /kg

