Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 msk | Senap | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Salt | |
4 st | Fläskkotlett | |
3 st | Schalottenlök | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Vitpeppar | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
1,5 tsk | Kinesisk soja | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 msk | Kapris | |
1 msk | Smör |
Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat.
Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål.
Torka ur pannan och hetta upp den med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1-2 min.
Smaksätt med svensk och fransk senap, soja, salt, peppar och dragon. Rör i kapris, smaka av och servera till de stekta kotletterna.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla