Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tomatsallad | ||
| 1 krm | Chilipulver | |
| 400 g | Vanliga Tomater | |
| 0,5 tsk | Basilika - torkad | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| Tillbehör | ||
| 1 msk | Smör | |
| 600 g | Kassler | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| Ruccolapotatis | ||
| 65 g | Citron, (1 st) | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,75 dl | Olivolja | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 70 g | Ruccolasallat | |
Skala och dela potatisen på mitten. Koka potatishalvorna i lättsaltat vatten.
Ruccoladressing: Skölj ruccolan och mixa nästan hela förpackningen (spar en näve) tillsammans med olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och citronsaft till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.
Tomatsallad: Skölj och hacka tomaterna och blanda med olivolja, vit balsamvinäger, basilika och chilipulver. Smaka av med lite salt och ställ åt sidan.
Tillbehör: Skär kasslern i skivor och stek dem i en varm panna på båda sidor i lite smör och olja.
Ruccolapotatis: Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera kasslerskivorna tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.
Näringsvärde: 503 KCAL 38 G PROTEIN 22 G FETT 36 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

73,90 kr /kg

124,92 kr /kg

48,18 kr /kg

24,39 kr /kg

291,54 kr /kg

779,27 kr /kg

3 395,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

29,17 kr /kg

187,80 kr /l

137,90 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg