Paneer makhani
Arla

Paneer makhani

30 minEnkelt
269,45 kr
4 portioner44,52 kr per portion
Paneer Makhani är en indisk maträtt med mycket smak men som med stor sannolikhet kommer att bli en ny favorit för hela familjen. Servera gärna med naanbröd och en god sallad.

450 gPaneer
Makhanisås
2 stGul lök
2 mskTomatpuré
2 dlVispgrädde
1 dlVatten
5 stKardemummakärnor
100 gMat & Bak Smör
3 stVanliga Tomater
1 mskKummin
1 stChilipeppar Röd
1 mskCurry
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stKoriander - färsk
Marinad
1 tskSalt Fint
1 mskTorkad gurkmeja
2 mskGaram Masala
1 stLime
1 mskSpiskummin
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Riv skalet av limen och pressa ur saften, blanda med resten av ingredienserna till marinaden i en bunke.

2

Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Låt marinera ca 15 min eller över natten i kyl.

Makhanisås:

1

Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Kärna ur och hacka chilin.

2

Fräs löken i smöret. Tillsätt vitlök, chili och tomat. Fräs ytterligare några min. Rör ner kryddorna och låt fräsa med ytterligare ett par min.

3

Rör ner tomatpuré, grädde och vatten. Koka upp. Vänd ner osten och all marinad. Låt koka 4-5 min.

4

Strö över hackad koriander och servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney.

Bild:

Arla