Gå vidare till huvudinnehåll
Per Morbergs rödspätta grenoble
Per Morberg

Per Morbergs rödspätta grenoble

30 minEnkelt
333,40 kr
4 portioner 53,46 kr per portion
En lättpanerad rödspätta med smörfrästa rödbetor och kapris som toppas med färsk dill. Ljuvlig gott!

Rödspätta
3 mskSmör
2 dlStröbröd
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVetemjöl
600 gRödspättafile
Tillbehör
800 gPotatis Fast
Garnityr
55 gKapris
300 gRödbetor Konserverade
100 gSmör
1 stDill - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader och skala och koka potatisen.

2

Rödspätta: Blanda ihop mjöl och ströbröd på en tallrik. Salta och peppra rödspättorna och vänd dem i ströbrödsblandningen.

3

Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna i 4–6 minuter på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärme.

4

Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i en långpanna.

5

Garnityr: Tärna rödbetorna. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret.

6

Lägg i rödbetstärningar och kapris, bryn dem några minuter. Tillsätt sköljd hackad dill på slutet.

7

Lägg rödspättan på tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.

Näringsvärde: Kcal: 619, Fett: 23 g, Protein: 39 g, Kolhydrater: 60 g.

Bild:

Linnea Swärd