Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Rödspätta | ||
| 3 msk | Smör | |
| 2 dl | Ströbröd | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Vetemjöl | |
| 600 g | Rödspättafile | |
| Tillbehör | ||
| 800 g | Potatis Fast | |
| Garnityr | ||
| 55 g | Kapris | |
| 300 g | Rödbetor Konserverade | |
| 100 g | Smör | |
| 1 st | Dill - färsk | |
Sätt ugnen på 100 grader och skala och koka potatisen.
Rödspätta: Blanda ihop mjöl och ströbröd på en tallrik. Salta och peppra rödspättorna och vänd dem i ströbrödsblandningen.
Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna i 4–6 minuter på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärme.
Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i en långpanna.
Garnityr: Tärna rödbetorna. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret.
Lägg i rödbetstärningar och kapris, bryn dem några minuter. Tillsätt sköljd hackad dill på slutet.
Lägg rödspättan på tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.
Näringsvärde: Kcal: 619, Fett: 23 g, Protein: 39 g, Kolhydrater: 60 g.
Bild:
Linnea Swärd

478,00 kr /kg

24,39 kr /kg

619,00 kr /kg

597,50 kr /kg

137,90 kr /kg

44,88 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

16,48 kr /kg

91,07 kr /kg