Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Gräddkokt fänkål | ||
| 2 tsk | Lantbuljong | |
| 1,5 st | Fänkål Färsk | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Dijonsenap | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 dl | Vatten | |
| Korv | ||
| 600 g | Bratwurst | |
| Potatisstomp | ||
| 800 g | Potatis | |
| 2 msk | Smör | |
| 0,5 st | Gräslök - fryst | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisstomp: Skala och koka potatisen.
Korv: Skär några snitt i korven och lägg dem i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Gräddkokt fänkål: Skölj och skiva fänkål och lök grovt. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs fänkålen lite mjuk. Tillsätt vatten, grädde, senap och buljong. Låt det småputtra ca 7 min tills fänkålen är mjuk och såsen har kokat in och blivit krämig. Smaka av med salt och peppar.
Potatisstomp: Häll av potatisvattnet. Lägg upp potatis och smör på ett fat och mosa ihop lite lätt med en gaffel. Strö över gräslök. Servera tillsammans med bratwurst och gräddkokt fänkål.
Näringsvärde: Kcal: 714, Protein: 20 g, Fett: 50 g, Kolhydrater: 42 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

309,75 kr /kg

46,50 kr /kg

69,00 kr /l

19,67 kr /kg

126,50 kr /kg

16,48 kr /kg

279,00 kr /kg

34,50 kr

153,26 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg