Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Deg | ||
| 3 dl | Mellanmjölk | |
| 100 g | Smör | |
| 1 l | Vetemjöl | |
| 25 g | Jäst Original | |
| 0,5 dl | Sirap | |
| Garnering | ||
| 1 dl | Pärlsocker | |
| 1 st | Ägg | |
| Fyllning | ||
| 0,5 dl | Vaniljsocker | |
| 1 dl | Florsocker | |
| 100 g | Smör | |
Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över.
Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.
Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret. Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.
Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
Bild:
Katja Kristoferson

13,30 kr /l

99,00 kr /kg

250,00 kr /kg

4,20 kr /st

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

41,90 kr /kg

137,19 kr /kg

35,00 kr /kg

