Rostad paprikakräm
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Rostad paprikakräm

30 minEnkelt
117,80 kr
8 portioner8,22 kr per portion
Ljuvlig crème med paprika som bas och sedan smaksatt med lök, vitlök, olivolja och citron. Sagolikt gott på ett nybakat bröd, på buffébordet eller som tillbehör till maten.

3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
0,5 dlOlivolja
550 gGrillad paprika
0,75 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200° grill.

2

Skala lök och vitlök. Skär löken i stora klyftor och krossa vitlöken grovt.

3

Lägg lök och vitlök i en ugnsfast form. Ringla över olivoljan och rosta mitt i ugnen i ca 20 min.

4

Mixa den grillade paprikan tillsammans med allt i ugnsformen - lök, vitlök och olja - till en slät sås.

5

Smaka av med salt, peppar och citronsaft och servera krämen ljummen.

Bild:

Nurlan Emir