Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 1 dl | Ris | |
| Kyckling | ||
| 300 g | Färsk kycklingfilé | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 40 g | Valnötter | |
| 100 g | Roquefort | |
| Sallad | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Broccoli Färsk | |
| 0,5 st | Huvudsallat | |
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Päron | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i ca 1 min på båda sidor. Lägg över filéerna i en ugnsfast form.
Mosa ihop yoghurt med roquefortost. Grovhacka valnötterna och blanda i. Tillsätt en nypa salt och peppar. Bred röran över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sallad: Koka upp vatten till broccolin. Skär broccolin i mindre buketter och koka snabbt i ca 1 min. Sila av vattnet och spola dem kalla.
Skölj och strimla salladen och skölj och finhacka persiljan. Skala och finstrimla rödlöken. Skala päronet och skär det i tunna skivor. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Servera kycklingen tillsammans med ris och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 895 kcal. 55 g protein, 44 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

83,90 kr /kg

149,00 kr

44,50 kr /kg

275,00 kr /kg

399,50 kr /kg

30,00 kr /kg

67,80 kr /kg

134,75 kr /kg

21,95 kr /st

19,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

187,80 kr /l