Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tomatsallad | ||
| 4 st | Vanliga Tomater | |
| 1 st | Rödlök | |
| 50 g | Pinjenötter | |
| 250 g | Körsbärstomater Gula | |
| 300 g | Ciabatta | |
| Pesto | ||
| 35 g | Pinjenötter | |
| 50 g | Parmesanost | |
| 1 klyfta | Vitlök Färsk | |
| Tillagning av musslorna | ||
| 3 dl | Vatten | |
| 0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
| 0,33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
| 4 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 1 msk | Fänkål Krydda | |
| 2 st | Schalottenlök | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 900 g | Blåmusslor | |
Tvätta blåmusslorna i kallt vatten. Fräs lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrö i olivolja. Tillsätt musslor och persilja. Häll på lika delar vitt vin och vatten. Koka under lock i ca 5 minuter. De musslor som inte har öppnat sig är inte bra, så dem är bara att slänga. Lyft upp musslorna. Spara spadet - det används vid servering.
Pesto: Kör pinjenötter, parmesan och vitlök I en mixer. Häll i oljan i en tunn stråle. Tillsätt basilikan, spara några blad till garnering och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i grova bitar. Skiva salladslök och rödlök tunt.
Värm upp blåmusselspadet. Lägg i grönsaker och musslor. Värm upp och vänd i pesto. Garnera med basilika och pinjenötter.
Servera med grillad ciabatta

73,90 kr /kg

30,00 kr /kg

799,50 kr /kg

143,80 kr /kg

8,83 kr /st

473,00 kr /kg

189,50 kr /kg

1 Bladpersilja knippe flow Klass1
149,75 kr /kg

135,80 kr /l

1 192,31 kr /kg

51,80 kr /kg

2 Blåmusslor Kokta Frysta med Skal
87,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l