Gå vidare till huvudinnehåll
Knäck
Mari Bergman

Knäck

30 minEnkelt
69,40 kr
1 portion 58,03 kr per portion
Det blir ingen jul utan favoritknäcken! Detta är verkligen ett klassiskt julgodis. I detta recept har vi toppat med mandelspån, turkisk peppar och polkagrisar.

1 dlSötmandel Spån
1 mskSmör
3 dlVispgrädde
3 dlStrösocker
3 dlSirap Ljus
Instruktioner
1

Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock – rör om då och då – tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 125 grader. Det brukar ta mellan 20 och 35 minuter.

2

Tillsätt smör och hackad sötmandel i knäcksmeten. Fördela knäcksmeten i knäckformar med hjälp av en kanna eller en doseringstratt.

3

Toppa knäcken med valfri topping som hackade mandlar, hackad turkisk peppar eller hackade polkagrisar.

Bild:

Susanna Blåvarg