Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Citron, (1 st) | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
150 g | Vit Blockchoklad | |
1 st | Bakplåtspapper | |
100 g | Sirap Ljus | |
3 dl | Vispgrädde | |
250 g | Strösocker |
Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och salt i en kastrull.
Koka upp till 120°. Rör hela tiden.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen.
Smaksätt med citronskalet.
Häll upp blandningen i en bakplåtspappersklädd form (10x30 cm).
Ställ kallt och låt stelna. Skär sedan upp i bitar och förvara i kylskåp.
Använd en slickepott och rör ner eventuella sockerrester från kastrullkanten i den heta blandningen. Det är viktigt att se till så att alla sockerkorn löses upp för att få en helt slät fudge.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado