Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,5 st | Gurka | |
| Guacamole | ||
| 0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
| 25 g | Chilifrukter, 1 st | |
| 2 st | Avokado | |
| 0,25 st | Rödlök | |
| 2 msk | Citronjuice - råpressad | |
| 0,25 st | Koriander - färsk | |
| 0,5 st | Tomater | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| Picklad rödlök | ||
| 2 dl | Vatten | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1 dl | Strösocker | |
| 0,5 dl | Ättika | |
Skala löken och skär den i tunna skivor.
Mosa avokadon med en gaffel. Hacka tomat och chili. Finhacka koriandern.
Skär gurkan i ca 1 cm tjocka snittar.
Koka upp vatten, socker och ättiksprit, rör om tills sockret löst sig helt. Sätt löken i en burk/skål och häll över lagen. Låt gärna stå i kylen (med lock) minst en halvtimme, gärna över natten.
Guacamole:
Skala och hacka lök och vitlök och blanda ihop med övriga ingredienser. Smaksätt med pressad citron, salt och lite svartpeppar.
Servering:
Klicka ut 1 msk guacamole på respektive gurkbit och toppa sedan varje snitt med lite picklad rödlök.
Bild:
Kerstin Eriksson

62,78 kr /kg

198,00 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
37,95 kr

30,00 kr /kg

74,75 kr /l

26,95 kr

73,90 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

22,50 kr /kg

20,50 kr /l