Vegansk janssons frestelse
Mari Bergman

Vegansk janssons frestelse

1 t 30 minEnkelt
164,30 kr
8 portioner6,17 kr per portion
Vegansk julmat i form av en vegansk variant på den klassiska Janssons frestelsen där kapris får ersätta ansjovisen. Servera på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

2 mskKapris
1 kgPotatis Fast
1 krmSvartpeppar
250 mlHavrebaserad matlagning
0,5 dlStröbröd
1 tskSalt Fint
2 dlHavredryck Naturell
1 stGul lök
25 gMargarin Veganskt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatis i tunna strimlor. Eller använd en matberedare för att strimla potatisen.

3

Blanda potatis, lök, kapris, havregrädde, havremjölk, salt och peppar i en bunke. Lägg över allting i en ugnsfast form och strö över ströbröd. Klicka över smör och sätt in i ugnen i ca 1 tim.

4

Servera på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir