Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Citron | |
| 350 g | Gemelli | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 250 g | Haricot Verts Fryst | |
| 1 krm | Salt | |
| 35 g | Ruccolasallat | |
| 400 g | Halloumi | |
Tina haricots verts.
Koka gemellipastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skala och klyfta rödlöken. Skala och grovhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja på medelvärme och fräs lök, vitlök och haricots vert i ca 5 min.
Skölj och halvera körsbärstomaterna. Skölj och grovhacka basilikan och skölj och riv citronskal. Tillsätt till pannan och låt fräsa med på låg värme.
Tärna halloumin och stek gyllene runt om i olivolja i en varm panna.
Sila av pastavattnet men spara ½ dl vatten kvar i kastrullen. Blanda pastan, pastavattnet och ruccola med grönsakerna i pannan. Fräs runt och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp i skålar och toppa med halloumikuberna. Klart att servera!
Styling &
Näringsvärde: 706 kcal, 32 g protein, 31 g fett, 71 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist

30,00 kr /kg

143,80 kr /kg

54,24 kr /kg

31,90 kr /kg

179,67 kr /kg

57,00 kr /kg

291,54 kr /kg

162,50 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg