Gå vidare till huvudinnehåll
Rostbiff med glasnudlar, tamari och jordnötter

Rostbiff med glasnudlar, tamari och jordnötter

45 minEnkelt
361,50 kr
4 portioner 32,86 kr per portion
Rostbiffen kan bytas ut mot räkor om man föredrar det, då är det gott att pressa lime över med olivolja.

8 stPadronchili
1 stRöd Paprika
3 mskTamarisoja
50 gJordnötter Rostade/Saltade
50 gRuccolasallat
150 gRostbiff Pålägg
1 stChilifrukter
100 gGlasnudlar
2 stSalladslök
2 mskLönnsirap
1 mskSesamfrö
Instruktioner
1

Koka glasnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala och strimla rödlöken. Strimla salladslöken eller purjolöken och paprikan fint. Blanda glasnudlarna med både det strimlade och rucolan.

Blanda soja och lönnsirap. Hacka jordnötterna. Skiva chilin. Stek padrones i olja i en stekpanna.

Lägg upp nudlarna på tallrikar och servera med rostbiff och padrones. Servera sojasåsen till och toppa med jordnötter, sesamfrön och chili. Garnera med koriander

Clean cooking” är skriven av Elisabeth Johansson och ges ut av Bonnier Fakta. Boken är fotograferad av Wolfgang Kleinschmidt.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt.