Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Till servering | ||
| 0,5 dl | Ingefära inlagd | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 2 st | Salladslök | |
| 300 g | Sushiris | |
| 3 msk | Majonnäs | |
| 1 tsk | Risvinäger | |
| 0,5 tsk | Wasabipasta | |
| 1 st | Morötter | |
| 180 g | Sashimilax | |
| 4 st | Sjögräsark | |
| 1 st | Gurka | |
Koka riset enligt anvisningarna på paketet, blanda i risvinägern, låt svalna.
Blanda majonnäs och wasabi i en kopp.
Gröp ur gurkan (ca 10 cm för 4 port) och skär i tunna strimlor. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Strimla även vårlökarna. Skär laxen i långa strimlor, ca 1 cm breda.
Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en plastfilm och på den ett noriark med blanka sidan nedåt.
Bred ut ett cm-tjockt lager med ris men lämna en 2 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
Bred ut ett tunt lager wasabimajonnäs och fördela ¼ av grönsakerna och laxen ovanpå. Rulla försiktigt men med lite tryck så att rullen håller ihop. Fukta kanten och förslut.
Rulla in i plastfolie och lägg i kylen. Fortsätt likadant med de andra rullarna. Ta ut och skär i bitar.
Servera med Gari, inlagd ingefära och soja.
Energi (kcal) 256 Protein (g) 10,9 Fett (g) 13,7 Kolhydrater (g) 21,9
Bild:
Susanna Livijn Wexell

1 Ingefära Gari 145g Blue Dragon
478,95 kr /kg

95,60 kr /kg

61,90 kr /kg

77,38 kr /kg

109,90 kr /l

1 087,78 kr /kg

13,95 kr /kg

628,95 kr /kg

1 Sushi Nori Ark 11g Blue Dragon
2 540,91 kr /kg

66,48 kr /kg

296,67 kr /l