Gå vidare till huvudinnehåll
Laxfilé med chimichurridressad potatis
Mari Bergman

Laxfilé med chimichurridressad potatis

40 minEnkelt
320,60 kr
4 portioner 55,70 kr per portion
En fräsch laxrätt med smak av basilika och persilja. Tips! Om du köper fryst laxfilé - tina gärna laxen i kylen över natten.

Lax
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskOlivolja
500 gLaxfilé Fryst
Chimichurridressad potatis
150 gSockerärta Färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1,5 mskOlivolja
2 krmSalt
800 gDelikatesspotatis
35 gSalladsmix
0,5 stLime
1 stPersilja - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Chimichurridressad potatis: Skölj potatisen och dela den på mitten. Lägg potatishalvorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Mixa basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, limeskal, limesaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en slät sås. Du kan även använda en stavmixer.

4

Skölj sockerärtorna och dela dem på längden. Skölj salladen.

5

Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxfiléerna på båda sidor i ca 2-3 min.

6

Chimichurridressad potatis: Blanda den rostade potatisen med chimichurridressing, sockerärtor och sallad på ett fat. Bryt laxfiléerna i bitar och lägg över. Klart att servera.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 566 kcal, 29 g protein, 33 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer