Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
Chimichurridressad potatis | ||
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
800 g | Delikatesspotatis | |
35 g | Salladsmix | |
0,5 st | Lime | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Basilika - färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Chimichurridressad potatis: Skölj potatisen och dela den på mitten. Lägg potatishalvorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen ca 30 min.
Mixa basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, limeskal, limesaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en slät sås. Du kan även använda en stavmixer.
Skölj sockerärtorna och dela dem på längden. Skölj salladen.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxfiléerna på båda sidor i ca 2-3 min.
Chimichurridressad potatis: Blanda den rostade potatisen med chimichurridressing, sockerärtor och sallad på ett fat. Bryt laxfiléerna i bitar och lägg över. Klart att servera.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 566 kcal, 29 g protein, 33 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1