Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Soppa | ||
| 1 st | Gul lök | |
| 2 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 7 dl | Vatten | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 300 g | Potatis | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 msk | Grönsaksbuljong | |
| 375 g | Broccoli Färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| Topping | ||
| 50 g | Pumpakärnor | |
| 280 g | Bacon Skivat | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Baguette | |
Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen och skölj och dela broccolin i stora buketter. Skala och skiva ner stammen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans på medelvärme ca 1 min. Tillsätt vinäger, vatten och buljong.
Låt soppan koka under lock ca 15 min.
Topping: Tärna bacon och stek det knaprigt i en panna utan fett. Tillsätt pumpakärnorna när baconet har fått färg och fräs ytterligare 1 min. Häll över på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt förpackningens anvisning.
Soppa: Tillsätt ärtorna till soppan och låt de bli varma. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset. Servera med varmt bröd.
Näringsvärde: 649 kcal, 26 g protein, 34 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

19,67 kr /kg

38,95 kr /kg

15,48 kr /kg

67,80 kr /kg

133,17 kr /kg

102,26 kr /kg

180,42 kr /kg

139,80 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

3,99 kr /l

29,17 kr /kg
