Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 600 g | Kycklingfile | |
| 1,5 msk | Kycklingfond | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 msk | Citron | |
| 1 tsk | Dragon - torkad | |
| Potatis | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 700 g | Potatis | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| Tillbehör | ||
| 1 msk | Smör | |
| 250 g | Haricot Verts Fryst | |
| 1 krm | Salt | |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj och skär potatisen i skivor. Blanda potatisskivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingfond. Låt puttra ihop i 7-10 min. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.
Servera dragonkycklingen med rostad potatis och smörslungade haricots verts.
Näringsvärde: 528 kcal, 46 g protein, 21 g fett, 35 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir

69,90 kr /l

161,08 kr /kg

19,67 kr /kg

54,24 kr /kg

16,48 kr /kg

42,11 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

230,56 kr /l

3 772,22 kr /kg

0,83 kr /st

145,00 kr /kg