Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Tillbehör | ||
| 2 tsk | Olivolja | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 1 krm | Salt | |
| 150 g | Haricot Verts Färsk | |
| Avokadokräm | ||
| 1 st | Avokado | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 25 g | Parmesanost | |
| Lax | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 200 g | Laxfilé Fryst | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
Lax: Värm ugnen till 175 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.
Avokadokräm: Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj haricots vertsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots vertsen med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.
Servera laxen med haricots verts och avokadodipp.
Näringsvärde: 496 kcal, 32 g protein, 36 g fett, 10 g kolhydrater
Bild:
Susanna Blåvarg

30,00 kr /kg

193,00 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

52,66 kr /kg

21,95 kr /st

473,00 kr /kg

199,88 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr