Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 tsk | Flingsalt | |
| 2 dl | Vatten | |
| 1 dl | Sesamfrö Oskalat | |
| 2 dl | Majsmjöl | |
| 1 dl | Solroskärnor Naturella | |
| 1 dl | Linfrö Helt | |
| 0,5 dl | Rapsolja | |
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Blanda majsmjöl, solroskärnor, linfrön och sesamfrön i en bunke.
Koka upp vatten.
Tillsätt olja och kokhett vatten till bunken med mjöl- och fröblandningen. Rör om så att allt blandas ihop.
Tryck ut degen på plåten med bakplåtspapper så att degen blir tunt fördelad över hela plåten. Smula över flingsalt.
Grädda bröder i mitten av ugnen i 1 tim.
Öppna ugnsluckan något efter 1 tim och låt brödet stå kvar och torka i ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.
Bild:
Nurlan Emir

128,43 kr /kg

55,90 kr /kg

63,75 kr /kg

39,88 kr /kg

158,53 kr /kg

40,56 kr /l