Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Blomkålsris | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 400 g | Blomkål Färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| Färsbiffar | ||
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Ägg | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 0,5 tsk | Dijonsenap | |
| 250 g | Blandfärs | |
| Örtdipp | ||
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| Tillbehör | ||
| 40 g | Salladsmix | |
Färsbiffar: Blanda färsen med äggula, dijonsenap, finhackad persilja, salt och peppar. Forma 4 små biffar och lägg på ett fat.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan medan du gör blomkålsris och sås.
Blomkålsris: Mixa blomkålen i en matberedare till ett smul. Lägg över blomkålssmulet i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
Örtdipp: Blanda yoghurt med finhackad persilja, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med blomkålsris, örtsås och sallad.
Näringsvärde: 452 kcal, 31 g protein, 30 g fett, 13 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

38,95 kr

68,44 kr /kg

4,20 kr /st

21,95 kr /st

129,90 kr /kg

44,50 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

153,26 kr /kg

111,90 kr /kg