Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 700 g | Potatis fast | |
| 2 krm | Salt | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| Köp hem | ||
| 450 g | Laxfilé fryst | |
| 1 st | Citron | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 st | Gräslök - färsk | |
Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.
Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost.
Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.
Bild:
Nurlan Emir

15,48 kr /kg

179,90 kr /kg

48,18 kr /kg

473,00 kr /kg

69,00 kr /l

21,95 kr /st

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

1 014,71 kr /kg