Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Varm kålsallad | ||
| 100 g | Grönkål | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 150 g | Brysselkål | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1,5 tsk | Olivolja | |
| Lax | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 dl | Matlagningsgrädde | |
| 1,5 tsk | Olivolja | |
| 200 g | Laxfilé Fryst | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 25 g | Parmesanost | |
Lax: Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
Tillsätt grädde, vatten och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
Varm kålsallad: Dela brysselkålen på mitten. Skala och riv vitlök. Fräs brysselkålen med vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna, ca 5 min. Tillsätt strimlad grönkål och fräs ytterligare 2-3 min. Krydda med salt och peppar efter smak.
Lax: Riv citronskal och finhacka gräslöken. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och gräslök.
Lägg den varma kålsalladen på ena sidan i pannan med laxen eller servera den vid sidan av.
Näringsvärde: 483 kcal, 34 g protein, 33 g fett, 11 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

164,75 kr /kg

31,90 kr /kg

54,24 kr /kg

53,90 kr /l

199,88 kr /kg

21,95 kr /st

473,00 kr /kg

217,27 kr /kg

37,95 kr

29,17 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l