Salsicciapasta
Mari Bergman

Salsicciapasta

20 minEnkelt
224,70 kr
4 portioner42,38 kr per portion
Snabblagad pasta med mycket smak. Med salsicciafärs går det enkelt och snabbt att laga ihop denna smarriga pasta. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 dlVatten
1 tskFänkål Krydda
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
2 tskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar
Köp hem
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 stPersilja - färsk
500 gSalsicciafärs
100 gParmesanost
400 gPenne
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och finhacka vitlök.

3

Värm olja i en stekpanna och fräs salsicciafärsen tillsammans med vitlök och fänkålskrydda. Fördela färsen med en gaffel och stek tills färsen är genomstekt.

4

Tillsätt körsbärstomater och balsamvinäger och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

6

Finriv parmesanosten och finhacka persiljan.

7

Tillsätt 2 dl av det kokande pastavattnet till färssåsen. Smaka av såsen med salt och peppar efter smak.

8

Sila av pastan och tillsätt pastan och hälften av den rivna osten och hälften av persiljan till färssåsen. Blanda samman och låt pastan puttra in ordentligt i såsen.

9

Lägg upp salsicciapastan på tallrikar och toppa med resten av den rivna parmesanosten och persiljan. Ät och njut!

Bild:

Susanna Blåvarg