Falukorvskebab
Mari Bergman

Falukorvskebab

20 minEnkelt
206,60 kr
4 portioner26,50 kr per portion
Barnsligt gott med falukorvskebab. Skiva falukorv med osthyvel och blanda med tacokrydda eller kebabkrydda. Servera i tortillabröd med lite krispig sallad och creme fraiche.

Tillbehör
250 gRomansallat, (1 st)
2 dlCreme Fraiche Naturell
320 gTortilla
Falukorvskebab
1 stGul lök
28 gTaco Kryddmix
1 stRöd Paprika
600 gFalukorv
1 mskRapsolja
Instruktioner
1

Skiva långa remsor av falukorven med hjälp av en osthyvel.

2

Strimla paprikan och skala och skiva löken.

3

Krydda falukorven runt om med tacokryddan.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika mjuk. Lägg över på en tallrik.

5

Hetta upp ny olja i pannan och stek falukorvsstrimlorna i omgångar så att de blir krispiga på båda sidor. Blanda sedan samman den stekta falukorven med lök och paprika och låt det bli varmt.

6

Strimla sallad och värm tortillabröden. Lägg upp creme fraiche i en skål.

7

Servera falukorvskebaben med creme fraiche och sallad i tortillabröd. Vik ihop och ät.

Bild:

Susanna Blåvarg