Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Japansk soja | |
2 dl | Basmatiris | |
Köp hem | ||
100 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Röd Currypasta | |
600 g | Kyckling Minutfilé | |
0,5 st | Koriander - färsk |
Värm ugnen till 175 grader.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar och trä på spett. Salta kycklingen lite lätt. Hetta upp en stekpanna och stek spetten gyllene runt om. Lägg över spetten på en ugnsplåt och stek klart i ugnen i ca 10 min. Torka ur pannan.
Mixa eller mortla jordnötterna grovt. Skala och riv vitlök. Hetta upp rapsolja i stekpannan och fräs vitlök med currypastan i ca 30 sek. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter och soja. Koka jordnötssåsen på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.
Lägg upp ris och kycklingspett på tallrikar och toppa med jordnötssås. Strö över finhackad koriander. Ät och njut!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria