Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingspett med jordnötssås
Mari Bergman

Kycklingspett med jordnötssås

20 minEnkelt
208,70 kr
4 portioner 36,42 kr per portion
Kycklingspett med jordnötssås är både enkelt och gott att laga. Det går även bra att steka kycklingbitarna som de är istället för att trä på spett. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSalt
1 mskRapsolja
1 mskJapansk soja
2 dlBasmatiris
Köp hem
100 gJordnötter Rostade/Saltade
400 mlKokosmjölk
2 mskRöd Currypasta
600 gKyckling Minutfilé
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Skär kycklingen i bitar och trä på spett. Salta kycklingen lite lätt. Hetta upp en stekpanna och stek spetten gyllene runt om. Lägg över spetten på en ugnsplåt och stek klart i ugnen i ca 10 min. Torka ur pannan.

4

Mixa eller mortla jordnötterna grovt. Skala och riv vitlök. Hetta upp rapsolja i stekpannan och fräs vitlök med currypastan i ca 30 sek. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter och soja. Koka jordnötssåsen på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.

5

Lägg upp ris och kycklingspett på tallrikar och toppa med jordnötssås. Strö över finhackad koriander. Ät och njut!