Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 2 dl | Basmatiris | |
| Köp hem | ||
| 100 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 2 msk | Röd Currypasta | |
| 600 g | Kyckling Minutfilé | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
Värm ugnen till 175 grader.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar och trä på spett. Salta kycklingen lite lätt. Hetta upp en stekpanna och stek spetten gyllene runt om. Lägg över spetten på en ugnsplåt och stek klart i ugnen i ca 10 min. Torka ur pannan.
Mixa eller mortla jordnötterna grovt. Skala och riv vitlök. Hetta upp rapsolja i stekpannan och fräs vitlök med currypastan i ca 30 sek. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter och soja. Koka jordnötssåsen på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.
Lägg upp ris och kycklingspett på tallrikar och toppa med jordnötssås. Strö över finhackad koriander. Ät och njut!

121,82 kr /kg

51,80 kr /l

263,18 kr /kg

160,83 kr /kg

269,50 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

40,56 kr /l

296,67 kr /l

59,95 kr

