Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 st | Ägg | |
| 50 g | Smör | |
| 1,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 krm | Salt | |
| Köp hem | ||
| 600 g | Färsk laxfilé | |
| 800 g | Mandelpotatis | |
| 150 g | Haricot Verts Färsk | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 st | Dill - färsk | |
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Skär laxfilén i mindre bitar. Mixa laxen i en matberedare tillsammans med ägget. Tillsätt 0.75 dl grädde lite i taget medan du mixar. Mixa till en slät färs. Lägg laxfärsen i en skål och tillsätt finhackad dill, vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Forma ca 8-10 laxbiffar och stek dem i smör i en varm panna i ca 4-5 min/sida.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör och ca 2 dl grädde till potatisen. Vispa samman till ett mos. Smaka av moset med salt och peppar.
Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och tillsätt en nypa salt till bönorna.
Servera laxbiffarna med mandelpotatismos och haricots verts.
Bild:
Nurlan Emir

4,20 kr /st

278,00 kr /kg

27,72 kr /kg

193,00 kr /kg

69,00 kr /l

697,50 kr /kg

145,00 kr /kg

139,80 kr /l

29,17 kr /kg