Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 150 g | Fetaost | |
| 65 g | Machesallat | |
| 1 st | Gurka | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 380 g | Gröna Linser Förkokta | |
| Sås | ||
| 1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| På plåt | ||
| 200 g | Morötter | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 2 st | Fänkål Färsk | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 1 st | Rödlök | |
Värm ugnen till 200 grader.
På plåt: Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Halvera citronen och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan upp. Rosta i ugnen i ca 35 min.
Topping: Sila av linserna och spola i kallt vatten. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.
Sås: Blanda creme fraiche med finhackad persilja, honung och olja. Smaka av såsen med salt och peppar.
På plåt: Ta ut de rostade grönsakerna och strö över linser och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter en aning.
Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna med machesallad, gurka och persilja vid servering. Servera såsen vid sidan av.
Näringsvärde: 629 kcal, 17 g protein, 37 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir

186,33 kr /kg

291,54 kr /kg

66,48 kr /kg

21,95 kr /st

84,78 kr /kg

69,90 kr /l

13,95 kr /kg

22,17 kr /kg

46,50 kr /kg

68,44 kr /kg

30,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

0,83 kr /st