Gå vidare till huvudinnehåll
Broccoli- och halloumibiffar med sesammajonnäs

Broccoli- och halloumibiffar med sesammajonnäs

45 minEnkelt
311,05 kr
4 portioner 44,71 kr per portion
Frasiga biffar med sälta och smakdjup från halloumin och hetta från chilin. Majonnäsen smaksätts med sesamolja och blir en god dressing som även passar fint till grillade grönsaker eller lax.

Sesammajonnäs
0,75 tskSesamolja
2 dlÄkta Majonnäs
0,5 mskJapansk soja
1 tskLime
1 klyftaVitlök Vanlig
Broccoli- och halloumibiffar
1 stGul lök
2 stBroccoli
400 gHalloumi
1 klyftaVitlök Vanlig
5 stÄgg
2 dlHavregryn
1 stKoriander - färsk
1 stChilipeppar Röd
Till servering
1 stSalladsmix
200 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skär ner broccolin i mindre bitar, även stammen. Riv halloumin. Grovhacka koriandern.

2

Mixa samman lök, vitlök, chili, broccoli, halloumi, havregryn, ägg och koriander i en matberedare eller med en mixerstav till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.

3

Låt smeten vila i kylen ca 15-30 min.

4

Skala och finriv vitlöksklyftan till majonnäsen. Blanda samman vitlök, majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med lime- eller citronsaft.

5

Skölj och torka salladen.

6

Forma smeten till små biffar. Stek i rejält med smör och/eller olja tills biffarna fått fin färg.

7

Servera de nystekta biffarna tillsammans med sesammajonnäs och sallad.