Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sesammajonnäs | ||
0,75 tsk | Sesamolja | |
2 dl | Äkta Majonnäs | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Lime | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Broccoli- och halloumibiffar | ||
1 st | Gul lök | |
2 st | Broccoli | |
400 g | Halloumi | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 st | Ägg | |
2 dl | Havregryn | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
Till servering | ||
1 st | Salladsmix | |
200 g | Körsbärstomater |
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skär ner broccolin i mindre bitar, även stammen. Riv halloumin. Grovhacka koriandern.
Mixa samman lök, vitlök, chili, broccoli, halloumi, havregryn, ägg och koriander i en matberedare eller med en mixerstav till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
Låt smeten vila i kylen ca 15-30 min.
Skala och finriv vitlöksklyftan till majonnäsen. Blanda samman vitlök, majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med lime- eller citronsaft.
Skölj och torka salladen.
Forma smeten till små biffar. Stek i rejält med smör och/eller olja tills biffarna fått fin färg.
Servera de nystekta biffarna tillsammans med sesammajonnäs och sallad.
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1