Kåldolmar med spetskål
Malin Andersson

Kåldolmar med spetskål

1 tEnkelt
235,75 kr
4 portioner23,32 kr per portion
Husmanskost då den är som bäst! Experimentera dig fram till vilken kål du tycker är godast att göra kåldolmar på. Här har vi gjort ett recept med kåldolmar på spetskål och det blev precis lika gott som vanligt!

500 gKöttfärs - Bland
1 stÄgg
2 mskSirap Ljus
1,5 dlVispgrädde
0,5 tskSalt Fint
1 krmVitpeppar Malen
2 mskMat & Bak Smör
2 dlLångkornigt Ris
500 gSpetskål
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

2

Skär bort roten från spetskålen, plocka 8-10 blad och låt sjuda ett par minuter i saltat vatten.

3

Sätt ugnen på 225 grader.

4

Blanda ihop färsen med grädde, ägg, avsvalnat ris och kryddor till en jämn smet.

5

Fördela färsblandningen på kålbladen och vik försiktigt ihop till dolmar.

6

Värm en stekpanna med smör och stek kåldolmarna runt om så att kålen får lite färg. Lägg sedan över kåldolmarna i en ugnsfast form, ringla över lite sirap och stek färdigt i ugn i ca 30-35 minuter.

Servera tillsammans med kokt potatis, skysås eller gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka.

Bild:

Kerstin Eriksson