Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 2 dl | Steksky | |
| 0,5 msk | Kalvfond Buljong | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| Kålpudding | ||
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Gul lök | |
| 5 msk | Kalvfond Buljong | |
| 2 krm | Rökt paprikapulver | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 tsk | Salt | |
| 200 g | Cottage cheese Naturell | |
| 600 g | Köttfärs | |
| 600 g | Vitkål | |
Kålpudding: Sätt ugnen på 175 grader. Låt keson rinna av i en sil.
Hacka löken och vitkålen. Stek i smör tills mjukt.
Blanda köttfärsen med keso, 1 dl grädde, ägg, 2 msk fond och kryddor.
Blanda ihop färsblandningen med hälften av kålfräset.
Bred ut allt jämnt i en ugnsform och fördela resten av den stekta kålen ovanpå.
Koka upp vatten och 1 dl grädde med 3 msk fond, häll över kålpuddingen. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.
Sås: Häll av ca 2 dl av spadet från kålpuddingen och koka upp med grädde och lite kalvfond. Låt reducera lite, smaka av med ev. mer fond. Servera med rårörda lingon el. osockrad lingonsylt. Näringsvärde: 591 kcal, 29 g protein, 49 g fett, 8 g kolhydrater
Bild:
Kerstin Eriksson

69,00 kr /l

19,67 kr /kg

31,95 kr

4,20 kr /st

65,90 kr /kg

196,25 kr /kg

18,48 kr /kg

230,56 kr /l

34,50 kr

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg






