Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt lax med avokadopesto och limepicklade gulbetor
Mari Bergman

Stekt lax med avokadopesto och limepicklade gulbetor

40 minEnkelt
788,30 kr
4 portioner 90,00 kr per portion
Trenden med att äta rent fortsätter! Här bjuder vi på ett recept som inte bara är vackert för ögat utan som även är supergott och med massor av härliga smaker.

Tillbehör
0,5 stZucchini
50 gGroddar
0,25 stPersilja - färsk
0,5 stMachesallat
2 stPolkabetor
Limepicklade gulbetor
1 krmSalt
2 stGulbetor
1 stLime
1 mskVatten
1 mskHonung
Quinoa- och broccoliris
1 dlQuinoa
0,5 stLime
0,75 stPersilja - färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
1 krmSalt
1 stBroccoli Färsk
1 stGranatäpple
Lax
2 mskKokosolja
1 mskFärsk ingefära
1 mskTamarisoja
600 gLaxfilé Fryst
0,5 tskSalt
1 tskChiliflakes
Avokadopesto
1 krmSalt
0,5 stMynta - färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
2 stAvokado
125 gEdamamebönor
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stLime
1 mskOlivolja
Bakad fänkål
50 gMandlar
1 krmSalt
0,5 krmSvartpeppar Malen
2 stFänkål Färsk
2 stCitron
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Bakad fänkål: Halvera fänkål och citron och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och salta lite lätt. Rosta i ugn 30 min.

3

Lax: Skär laxfilén i 4 portionsbitar och salta lite lätt. Skala och riv ingefära och blanda med chilifakes, tamarisoja och kokosolja. Bred blandningen över laxen och låt marinera i 15 min.

4

Quinoa- och broccoliris: Koka quinoan enligt anvisning på förpackning. Spola sedan kallt. Finhacka det yttersta av broccolin till ett smul. Finhacka persiljan och pilla ur granatäppelkärnor. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt olja samt rivet limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar.

5

Limepicklade gulbetor: Skala och skär gulbetorna tunt med en mandolin. Blanda ihop limesaft, vatten, honung och en nypa salt i en skål. Lägg i gulbetorna och låt stå till servering.

6

Avokadopesto: Mixa samman sojabönor/edamamebönor, avokadokött, mynta, vitlök, limeskal och saft samt olja till en pesto med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

7

Övriga tillbehör: Skala polkabetorna. Svarva polkabetor och zucchini på en grönsakssvarv, skölj sallad och groddar.

8

Lax: Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och stek laxen ca 2 min på varje sida.

Montering: Lägg upp alla komponenter vackert på en tallrik. Dekorera med grönsakssvarv, sallad, groddar och persiljekvistar. Ät och njut

Bild:

Sanna Livijn Wexell