Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Zucchini | |
50 g | Groddar | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Machesallat | |
2 st | Polkabetor | |
Limepicklade gulbetor | ||
1 krm | Salt | |
2 st | Gulbetor | |
1 st | Lime | |
1 msk | Vatten | |
1 msk | Honung | |
Quinoa- och broccoliris | ||
1 dl | Quinoa | |
0,5 st | Lime | |
0,75 st | Persilja - färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Broccoli Färsk | |
1 st | Granatäpple | |
Lax | ||
2 msk | Kokosolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Tamarisoja | |
600 g | Laxfilé Fryst | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Chiliflakes | |
Avokadopesto | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Avokado | |
125 g | Edamamebönor | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Lime | |
1 msk | Olivolja | |
Bakad fänkål | ||
50 g | Mandlar | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Fänkål Färsk | |
2 st | Citron | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bakad fänkål: Halvera fänkål och citron och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och salta lite lätt. Rosta i ugn 30 min.
Lax: Skär laxfilén i 4 portionsbitar och salta lite lätt. Skala och riv ingefära och blanda med chilifakes, tamarisoja och kokosolja. Bred blandningen över laxen och låt marinera i 15 min.
Quinoa- och broccoliris: Koka quinoan enligt anvisning på förpackning. Spola sedan kallt. Finhacka det yttersta av broccolin till ett smul. Finhacka persiljan och pilla ur granatäppelkärnor. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt olja samt rivet limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
Limepicklade gulbetor: Skala och skär gulbetorna tunt med en mandolin. Blanda ihop limesaft, vatten, honung och en nypa salt i en skål. Lägg i gulbetorna och låt stå till servering.
Avokadopesto: Mixa samman sojabönor/edamamebönor, avokadokött, mynta, vitlök, limeskal och saft samt olja till en pesto med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Övriga tillbehör: Skala polkabetorna. Svarva polkabetor och zucchini på en grönsakssvarv, skölj sallad och groddar.
Lax: Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och stek laxen ca 2 min på varje sida.
Montering: Lägg upp alla komponenter vackert på en tallrik. Dekorera med grönsakssvarv, sallad, groddar och persiljekvistar. Ät och njut
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria