Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 0,5 st | Paprika | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Vinäger | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| Kyckling och potatis | ||
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 kg | Kycklingben Frysta | |
| 0,5 st | Blomkål Färsk | |
| 500 g | Potatis | |
| 1 st | Rödlök | |
| 0,75 dl | Olivolja | |
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,75 tsk | Salt | |
| Avokadokräm | ||
| 0,5 tsk | Honung | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 st | Avokado | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling och potatis: Skölj och klyfta potatisen och dela blomkålen i buketter. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna. Lägg allting på en plåt tillsammans med kycklingen. Tillsätt olja, kycklingfond, timjan, salt och peppar och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen ca 45 min.
Avokadokräm: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Tillsätt creme fraiche, saft från 1/2 citron, skalad vitlöksklyfta, persilja, olja och honung och mixa samman med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär paprika och gurka i bitar. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar. Servera den rostade kycklingen tillsammans med avokadokräm och sallad.
Näringsvärde: 669 kcal. 33 g protein, 43 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

56,90 kr /kg

62,78 kr /kg

75,90 kr /l

27,90 kr /kg

41,50 kr /kg

38,95 kr

16,48 kr /kg

30,00 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

54,24 kr /kg

21,95 kr /st

69,90 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

33,95 kr

230,56 kr /l

217,27 kr /kg

111,90 kr /kg