Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fyllning | ||
| 250 g | Smör | |
| 168 g | Daim | |
| 1 tsk | Vaniljsocker | |
| 1 st | Ägg | |
| 3,5 dl | Florsocker | |
| Topping | ||
| 56 g | Daim | |
| 300 g | Chokladkaka Ljus | |
| Bottnar | ||
| 300 g | Mandelmassa | |
| 1 st | Ägg | |
| 1,5 dl | Strösocker | |
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita (spara äggulan till fyllningen) och socker.
Spritsa eller klicka ut smeten till bottnar på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Bottnarna ska få lite färg, men fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och lossa dem sedan från pappret.
Hacka daimen och vispa ihop daimen, äggulan och övriga ingredienser till fyllningen till en jämn kräm i en bunke. Bred ut ett lager smörkräm på ”undersidan” (sidan som har legat mot pappret) av varje biskvibotten. Låt biskvierna stå i kylskåp eller frys i minst 1 timme.
Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna något. Doppa biskvierna hastigt i chokladen, låt dem rinna av lite och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Strö genast över lite knäckströssel eller daimkross och låt stelna i kylskåp. Serveras rumsvarma. Kan frysas.
Bild:
Ulrika Pousette

284,82 kr /kg

4,20 kr /st

227,24 kr /kg

181,25 kr /kg

145,00 kr /kg

137,19 kr /kg

35,00 kr /kg

22,50 kr /kg