Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Smördegsinbakad oxfilé | ||
| 2 msk | Smör | |
| 500 g | Oxfilé Hel | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 tsk | Salt | |
| 200 g | Smördeg | |
| 4 krm | Svartpeppar | |
| Hasselbackspotatis | ||
| 50 g | Smör | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Ströbröd | |
| 1 tsk | Flingsalt | |
| Tillbehör | ||
| 0,25 tsk | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
| 300 g | Haricot Verts Färsk | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Rödvinssås | ||
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 msk | Smör | |
| 3 dl | Rött vin | |
| 1 msk | Färsk timjan | |
| 2 tsk | Balsamvinäger | |
| 3 msk | Kalvfond Buljong | |
| 2,5 dl | Vatten | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 50 g | Schalottenlök | |
| 2 krm | Salt | |
Värm ugnen till 200 grader.
Hasselbackspotatis: Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt. Lägg potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnsfast form. Strö över salt.
Skala och riv vitlök och fräs med smöret i en kastrull. Pensla potatisarna med vitlökssmöret och strö över ströbröd. Rosta i ugnen i ca 45 min.
Oxfilé: Putsa bort senor från oxfilén. Salta och peppra ordentligt runt om. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna.
Rulla ut smördegen, lägg köttet på degen och rulla ihop till en rulle. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla med uppvispat ägg.
Tillaga oxfilén i mitten av ugnen ca 15-20 min tills köttet har en innertemperatur på 54 grader. Låt vila minst 15 min.
Rödvinssås: Skala och hacka schalottenlök och fräs mjuk i smöret tillsammans med en timjankvist. Tillsätt rödvin och låt reducera ner till hälften av vätskan. Sila såsen och tillsätt kalvfond, vatten och lagerblad och låt såsen sjuda i ca 15 min tills den har en fin konsistens. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger tills du får den rätta sältan och syran. Tillsätt smör.
Haricots verts: Skär bort ändarna på haricots vertsen. Koka upp saltat vatten i en kastrull och koka dem i ca 1 min. Sila av vattnet.
Fräs haricots vertsen i smör och riven vitlök. Smaka av med salt.
Skiva upp köttet och servera tillsammans med hasselbackspotatis, rödvinsås och haricots verts.
Bild:
Nurlan Emir

674,00 kr /kg

4,20 kr /st

123,80 kr /kg

22,17 kr /kg

219,67 kr /kg

103,93 kr /l

134,75 kr /kg

51,80 kr /kg

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

44,88 kr /kg

158,53 kr /kg

131,90 kr /l

230,56 kr /l

3 737,50 kr /kg