Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 200 g | Kycklingklubba Färsk | |
| 1 st | Citron | |
| 4 dl | Vispgrädde | |
| 50 g | Sötmandel Skalad | |
| 1,5 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Salt | |
| 20 g | Fransk dragon | |
| 500 g | Jordärtskocka | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 12 st | Steklök | |
Riv skalet av citronen och pressa cirka 2 tsk av saften. Hacka mandel grovt och den färska dragonen fint. Skrubba jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar. Skala steklökarna.
Dela kycklingklubborna i två delar i knävecket och gnid in dem med salt och olja.
Gnid in skockor och steklökar med salt och olja.
Baka sedan kycklingen, jordärtskockorna och löken i samma ugnsfasta form på 180ºC i ca 45 minuter. Tillsätt dragon, citronjuice och grädde och baka ytterligare 10 minuter.
Avsluta genom att toppa med rivet citronskal och mandel.

3 Bjärekyckling Klubbor Färska
111,90 kr /kg

54,24 kr /kg

69,00 kr /l

259,50 kr /kg

1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
34,95 kr /st

54,95 kr /kg

75,80 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr